Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Οι στραγγαλιστές της Ελλάδας χαίρονται εδώ και πέντε χρόνια..


Η Ελλάδα βάρεσε κανόνι ξανά! Το ΔΝΤ έμεινε απλήρωτο και έπεται συνέχεια με τα υπόλοιπα. Τα ξεπουλημένα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί μισθοφόροι κάνουν την πάπια προκειμένου να βρεθεί πάλι τρόπος να μετακυλήσουν τα χρέη της χώρας με θυσίες των πολιτών οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα την συνέχιση του φαύλου κύκλου του χρέους. Και τώρα μετά από όλα αυτά επιχειρείται να εφαρμοστεί για άλλη μία φορά η μέθοδος του εκφοβισμού για την παγίωση όλων των αντιαναπτιξιακών μέτρων που έχουν επιβληθεί έως τώρα. 


Επί πέντε χρόνια ζούμε το ίδιο έργο. Λιτότητα, υπερφορολόγηση και απειλές για νέα μέτρα ή ακόμα και θέσπιση νέων μέτρων τα οποία στην ουσία δεν εφαρμόζονται. Να θυμίσω ότι έως τον Γενάρη του 2015 τα ανείσπρακτα της κυβέρνησης είχαν ξεπεράσει τα 70 δισεκατομμύρια. 


Η ενέργεια όλων μας δεν πρέπει να σπαταλιέται στην αντίθεση μας με τα ενδεχόμενα νέα μέτρα αλλά, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην άρση των παλιών. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για πρόγραμμα ανάπτυξης, ακύρωση των μνημονίων και αναζήτηση λύσης για το χρέος. Αυτά που γίνονται σήμερα είναι διαφορετικά. 

Θα ήλπιζα το δημοψήφισμα να σηματοδοτούσε την έναρξη μίας νέας περιόδου χωρίς μνημόνια, χωρίς τρόικες και με πολλά και συχνά δημοψηφίσματα όπου οι Έλληνες πολίτες θα συμμετέχουν ενεργά στις πολιτικές εξελίξεις. Αλλά προς το παρόν δεν το βλέπω. 


Στραγγαλισμός 


Η Κυβέρνηση δεν έπρεπε για κανέναν λόγο να επιτρέψει τα περιοριστικά μέτρα στην οικονομία. Οι ψευτοθεσμοί συνέδεσαν τα ασύνδετα. Συνέδεσαν τα δημόσια χρέη της κεντρικής κυβέρνησης με τις καταθέσεις του απλού κόσμου και στραγγαλίζουν εκβιαστικά έναν λαό ο οποίος μίλησε και είπε όχι. 


Η Επανάληψη της Ιστορίας και η αυτοαναίρεση του ρόλου της ΕΚΤ 


Μία εφιαλτική κατάσταση που μοιάζει με αυτήν της Κύπρου πάει να επαναληφθεί σαν φάρσα της ιστορίας. Και οι κύπριοι είπαν όχι στην βουλή τους και το αποτέλεσμα ήταν η επιβολή μία χειρότερης συμφωνίας με την βοήθεια των πολιτικών μισθοφόρων και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία αυτοαναιρείται και αντί να παρέχει απρόσκοπτα ρευστότητα στις τράπεζες τις στραγγαλίζει. Για όσους δεν το γνωρίζουν αυτή είναι η πρώτη και κυριότερη αποστολή μίας κεντρικής τράπεζας. Να στηρίζει και να επιβλέπει το σύστημα, βρέξει χιονίσει. Στην Κύπρο μας είπαν ότι το πρόβλημα ήταν τραπεζικό. Αν το πρόβλημα ήταν τραπεζικό ποιαν άλλη αρχή βαραίνουν οι ευθύνες αν όχι την ρυθμιστική αρχή που λέγεται Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Που ήταν αυτοί οι δήθεν φύλακες του συστήματος όταν μεγάλωνε η τραπεζική φούσκα στην Κύπρο; 


Το όχι των φορολογούμενων 


Πολλοί συμπολίτες μας έχουν αντιδράσει στα μνημόνια με το να μη πληρώνουν τους έκτακτους φόρους που μας επιβλήθηκαν από το 2010 και μετά. Αυτό το όχι δεν μετριέται μόνο σε ψήφους αλλά και σε δισεκατομμύρια ευρώ. Και δικαίως οι πολίτες που πληρώνανε κανονικά έως το 2010 νιώθουν εξαπατημένοι. Η αίσθηση αυτή δεν έχει αλλάξει, όπως φάνηκε και από την παράταση που δόθηκε για τις υποβολές φορολογικών δηλώσεων. Και δεν θα αλλάξει αν δεν λυτρωθεί η χώρα από την λιτότητα και τις διαχρονικές αδικίες. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. ( μόνο του Θεοδωράκη ) 


Δεν είναι ευθύνη όλων των πολιτών η διόγκωση του χρέους με πρακτικές που ωφέλησαν μία χούφτα επιχειρηματικών ομίλων με τις πρακτικές της υπερτιμολόγησης και της μίζας. 


Δεν είναι ευθύνη όλων των πολιτών η υστέρηση των εσόδων του κράτους την στιγμή που έως το 2010 οι περισσότεροι από εμάς πληρώναμε κανονικά ότι μας ζητούσε το κράτος. 


Δεν είναι καθόλου ελληνικό πρόβλημα η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση η οποία συχνά πυκνά χρησιμοποιήστε σαν δικαιολογία για την επιβολή λιτότητας. Καμία υποχώρηση δεν είναι ανεκτή απέναντι σε φασιστικές πρακτικές επιβολής των ψευτοθεσμών οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τους σύγχρονους φεουδάρχες και έχουν τις ίδιες φασιστικές νοοτροπίες. 


Καμία συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται με το όπλο της οικονομικής ασφυξίας να εκπυρσοκροτεί εδώ και δύο εβδομάδες. 


Ας θυμηθεί η κυβέρνηση την προεκλογική της φράση. Το ευρώ δεν είναι φετίχ. 


Δαμιανός Motivator Νικολάου
www.skouliki.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου