Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τα μέτρα οικονομικής ασφυξίας και οι ευθύνες


Οι κατ’ επάγγελμα Φορομπίχτες πολιτικοί μισθοφόροι μαζί με τους διεθνής τραπεζίτες, επιχειρούν την κατάργηση των μετρητών στην Ελλάδα. Θέλουν τον πλήρη έλενχο της οικονομικής δραστηριότητας. Θέλουν όλοι να συναλλασσόμαστε μόνο μέσα από τις τράπεζες. Με τις κάρτες τους, τα ΑΤΜ και τα ιντερνετικά τους εργαλεία. Κανένας δεν μιλάει για αυτό.

Οι τράπεζες πρέπει να ανοίξουν κανονικά. Όσοι θέλουν τα λεφτά τους θα πρέπει να μπορούν να τα πάρουν. Οι πολίτες πρέπει ελεύθερα να επιλέξουν που θα πάνε τα λεφτά τους. Τι θα τα κάνουν. Δικά τους είναι. Φορολογημένα είναι. Αλλιώς να κλείσουν μια για πάντα. Αρκετά με τις μαφιόζικες μεθόδους. Η σύνδεση των ιδιωτικών καταθέσεων με τα χρέη του κράτους είναι άλογη.

Οι «μεγάλοι» της χώρας μας, μαζί με τους «μεγάλους» του κόσμου θέλουν την Ελλάδα στο ψυγείο. Εδώ και 5 χρόνια η καμπάνια αποσταθεροποίησης έχει ενταθεί. Η απορύθμιση των αγορών, δεν εννοώ τις χρηματαγορές κορυφώνεται σήμερα με τις αλλαγές στον φόρο προστιθέμενης αξίας και το εσκεμμένο αλαλούμ. Όποιοι είχαν μεγάλες καταθέσεις, λογικά τις έχουν αποσύρει από τις λεγόμενες συστημικός τράπεζες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν πάει τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Υπάρχουν υποκαταστήματα ξένων τραπεζών και στην Ελλάδα, για τα οποία βέβαια κανένας δεν μιλάει. Υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές.

Στην πραγματικότητα η χρηματική ασφυξία συνεχίζεται και με ανοιχτές τις τράπεζες. Το τελευταίο μεγάλο κεφάλαιο του δράματος το ζούμε σήμερα με τα κάπιταλ κοντρόλ και το τελειωτικό χτύπημα στις λεγόμενες συστημικές τράπεζες. Όποιος και να έχει παραμείνει με καταθέσεις στην, Alfa την Eurobank, την Πειραιώς και την Εθνική θα έχει λογικά μεγάλο άγχος και αγωνία. Δεν είναι καθόλου πατριωτικό καθήκον να έχει κάποιος τα λεφτά του σε ελληνικές τράπεζες. Ακόμα και αν μπορούσε κάποιος να ορίσει σαν ελληνικό ένα τραπεζικό οργανισμό. Τι θα πει ελληνική τράπεζα; Με Έλληνες μετόχους; Τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα; Τι; Συγνώμη, αλλά εσείς που αφήσατε τα λεφτά σας σε αυτά τα κουφάρια, θα την πληρώσετε άσχημα και είναι κρίμα. Γιατί οι φασίστες που επιβάλουν μέτρα περιορισμού συναλλαγών, προκαλούν πανικό που στην συνέχεια τον χρησιμοποιούν για να επιμηκύνουν την επιβολή των περιορισμών και κυρώσεων. Λένε οι παπαγάλοι των μμε: Τα κάπιταλ κοντρόλ όσο εύκολα επιβάλλονται τόσο δύσκολα βγαίνουν. Ε φυσικά! Στην εποχή της τραπεζοκρατίας και της μιντιοκρατίας ο οικονομικός στραγγαλιστής είναι και σωτήρας.

Μία κυβέρνηση που σέβεται τον λαό της θα έπρεπε να είχε θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα περιλάμβανε την δημιουργία μίας καινούργιας τράπεζας, η οποία θα είχε τον ρόλο της ρεζέρβας και της ασφαλιστικής δικλείδας, ώστε να έσπαγε το τραπεζικό μονοπώλιο,  κάνοντας αδύνατη ή και ανούσια την επιβολή αυτών των μέτρων. Θέλετε να το πείτε σχέδιο Β; Δεν έχει σημασία. Είναι εγκληματική η παράληψη του.

D.Motivator.N 
www.skouliki.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου