Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Το τυπικό όχι ακυρώθηκε αλλά το άτυπο όχι συνεχίζεται..


Η Κυβέρνηση διολίσθησε στην καθυστερημένη κατά την άποψη μου θέση «Πάση θυσία στο Ευρώ». Μία ελπίδα είχα για την τελευταία σύνοδο κορυφής και τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης. Περίμενα την τελική ρήξη και ήρθε μία ταπεινωτική συμφωνία. 

Μάλλον ήμουν ρομαντικός και ονειροπαρμένος! 
Όλο αυτό το διάστημα των έξι μηνών αφηνόταν να εννοηθεί ότι οι δανειστές τορπίλιζαν τις διαπραγματεύσεις ζητώντας συνεχώς όλο και περισσότερα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την στροφή στον λαό με το δημοψήφισμα. Οι λεγόμενοι εταίροι μας απάντησαν με οικονομική ασφυξία, κάτι το οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε αποκρούσει. Παρόλα αυτά οι πολίτες είπαν όχι στα νέα μέτρα. Και φαντάστηκα ότι η τελευταία απόπειρα διαπραγμάτευσης είχε τακτικό σκοπό την ρήξη. Ενδεχομένως με την επανάληψη του ίδιου σκηνικού. 
Δηλαδή με το να προσφέρουμε εμείς λύση με σκληρά μέτρα εγκεκριμένα μάλιστα από 251 βουλευτές και οι δανειστές να ζητούν περισσότερα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τεράστια ευθύνη για την δυσμενέστατη εξέλιξη. Την στιγμή που όλοι μας, στο διαδίκτυο, στους δρόμους, στα ΑΤΜ, τον καλούσαμε να τα βροντήξει κάτω και να επιστρέψει στην Ελλάδα, εκείνος έμεινε και μοιραίως συνθλίφτηκε από τα πολιτικά γεράκια. Και τι άλλο θα περίμενε κανένας μετά από τόσες ώρες διαπραγματεύσεων; 

Αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. 
Δεν θα τα καταφέρουν γιατί ο λαός έχει εκπαιδευτεί και έχει ενωθεί. Δεν θα τα καταφέρουν να καταργήσουν την λογική και να δυσφημίσουν τις δημοκρατικές αξίες, τάχα σαν επικίνδυνες. Ούτε θα παρασυρθούμε από τις παλινωδίες των κομμάτων. 
Τυπικά το όχι ειπώθηκε με το δημοψήφισμα. Το ουσιαστικό όχι κρατάει από το 2010 με το υπέρτατο όπλο του λαού. Την πολιτική ανυπακοή. Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε φόρους και τράπεζες μέχρι να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης πολιτών και πολιτείας. 

Motivator
www.skouliki.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου