Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Και τώρα τι ψηφίζουμε;

Ληστέψανε την τράπεζα 
και τι με νοιάζει εμένα 
δεν είμαι με κανέναν. 
Σου λέω καλά της κάνανε 
γιατί μας προκαλούσε... 
γεμάτη εκατομμύρια, 
ενώ κι ο Θεός πεινούσε! 

Παύλος Σιδηρόπουλος - Αντε... και καλή τύχη μάγκες! https://youtu.be/otxNjf8qgZ8 

Λένε ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται. Δεν αισθάνομαι πνιγμένος. Δεν υποστηρίζω οποιοδήποτε κόμμα. 

Ζούμε την πιο χλιαρή προεκλογική περίοδο όσο αναφορά το ενδιαφέρον του κόσμου. ‘Οχι γενικά στις εξελίξεις, αλλά ειδικά στο τι λένε τα κόμματα. 



Το δημόσιο χρέος: 
Αν το πρόβλημα του κράτους είναι η υπερχρέωση και τα ελλείμματα, το φλέγον ερώτημα παραμένει πάντα αν θέλουμε ή όχι άλλα δανεικά. Όχι τι νόμισμα έχουμε. Το πρόβλημα παραμένει γιατί το φουσκωμένο από τις μίζες και τις υπέρ-τιμολογίσεις εθνικό χρέος που δεν κουρεύεται, δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται με το 3ο μνημόνιο και τον νέο δανεισμό του 3ετούς προγράμματος με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. 

Από την άποψη των οπαδών του ευρώ-μονόδρομου. Επικαλούνται το εμπορικό ισοζύγιο και την εξάρτηση μας για εισαγόμενα ως λόγο να παραμένουμε στο ευρώ. Και πάλι το ζήτημα είναι αν θέλουμε δανεικά. Όχι τι νόμισμα θα έχουμε. Και με την δραχμή γίνονταν πολλές εισαγωγές. Θυμηθείτε την καμπάνια της δεκαετίας του 80 «ο επιμένων ελληνικά», όπου και τότε με την δραχμή είχαμε πρόβλημα με την πλημμυρισμένη ελληνική αγορά από εισαγόμενα προϊόντα. 



Από την άποψη των πολιτών: 
Το πρόβλημα για τους πολίτες είναι η υποχώρηση του βιωτικό τους επιπέδου. Η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων. Η επιδιωκόμενη λιτότητα για χρηματο-οικονομικούς λόγους. 

Από την άποψη του πολιτικού συστήματος. 
Το ζήτημα είναι ποιος θα κερδίσει τις λιγότερες μούντζες. Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι πολύ χαμηλό. Ενδεικτικά δείτε το παρακάτω βίντεο. 


TΣΙΠΡΑΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΝΤΙΜΠΕΙΤ 2015 14/9/2015 : ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ https://youtu.be/1i_-yNYS9qk

Και πως να μην είναι χαμηλό το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης αφού εδώ και πολλά χρόνια οι πολιτικοί μισθοφόροι έχουν εξαντλήσει όλα τα επιχειρήματα ενώ έχουν προδώσει και ξεφτιλίσει όλα τα δίκαια προτάγματα. Προτάγματα για δικαιοσύνη, δημοκρατία, διαφάνεια, δωρεάν υγεία, παιδεία και πολλά άλλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι υπεύθυνοι για σταδιακή υπαναχώρηση στις θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. 
Ενδεικτικά. 

1. Θέλησαν να μετατρέψουν το «Τρόικα» σε «Θεσμούς», δήθεν ως λιγότερο υποτιμητική ονομασία μίας διεθνούς επιτροπής που μας δανείζει με όρους. Τα μνημόνια. Η ονομασία «θεσμοί» δίνει στην τρόικα κύρος ως να ήταν μία θεσπισμένη αρχή, δηλαδή αποδεχτή από όλες τις πλευρές της κοινωνίας και κυρίως από τους πολίτες. Αυτό δεν ισχύει. Οι δανειστές δεν είναι θεσμοί. 

2. Συνέχισαν την φόρο-καταιγίδα σαν να μην είχαν αλλάξει τίποτα. Αντί να καταργήσουν τους έκτακτους μνημονιακούς φόρους, πραγματοποίησαν το σχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για δυνατότητα εξόφλησης οφειλών στην εφορία σε 100 δόσεις. 



3. Δέχθηκαν την τρομοκρατία προς τους Έλληνες πολίτες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τα μέτρα περιορισμού κεφαλαίων (κάπιταλ κοντρόλ) και παραδέχθηκαν παράλληλα την απόλυτη υποταγή τους. 

4. Έκαναν δημοψήφισμα για αποδοχή ή όχι του λαού στο 3ο μνημόνιο. Την στιγμή όμως που είχαν νωπή εντολή και είχαν στο πρόγραμμα τους την κατάργηση των μνημονίων. Που συνεπάγεται το λιγότερο, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έπρεπε να θεσπίσει νέα μέτρα. 


5. Παρ’ όλη την τρομοκρατία οι πολίτες ψήφισαν όχι, το οποίο η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε. Με αποτέλεσμα την λήξη της διαπραγμάτευσης με ένα νέο ταπεινωτικό μνημόνιο. Αύξηση των συντελεστών του φόρου προστιθέμενης αξίας. Αντί για ελάφρυνση περισσότερους φόρους. Και μία θολή υπόσχεση για αναδιάρθρωση του χρέους κάποια στιγμή στο μέλλον. 

Από την άλλη μεριά έχουμε τον Ε. Μεϊμαράκη της ΝΔ να κατηγορεί τον Α.Τσίπρα για την κωλοτούμπα που έκανε. Δηλαδή τον εγκαλεί γιατί ήρθε στις θέσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δεν έμεινε αντιμνημονιακός. 

Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να σβήσει τις τεράστιες ευθύνες όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων για τα χάλια του δημοσίου και το τεράστιο δημόσιο χρέος. Ότι και να έχει κάνει ο Τσίπρας. 

Oι υπόλοιποι «μνημονιακοί» Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τι ακριβώς να πουν. Η τελευταία ελπίδα τους ήταν να έβγαινε το ναι στο δημοψήφισμα. Έλεγαν μαζί με τον Σόιμπλε ότι το «Όχι» θα σήμαινε την έξοδο μας από την Ευρωζώνη. Μετά όμως το ξέχασαν. 

Οι πολιτικοί μισθοφόροι κατάφεραν να κάνουν το ακομμάτιστος, κανόνα. Κανέναν δεν εκφράζουν τα κόμματα. 

Από την μία μεριά ο ένας το παίζει έμπειρος, χωμένος στα πράγματα και γνώστης από την άλλη ο άλλος το παίζει νέος και ωραίος, στην αρχή λίγο άτακτος αλλά μαθαίνει.. Επίπεδο. 
Το τελευταίο χαριτωμένο που άκουσα από την πολιτική αντιπαράθεση ήταν το «αυτοφοράκιας» του Ε. Μεϊμαράκη προς τον Α.Τσίπρα. Είναι μία έμμεση παραδοχή τις καθιερωμένης παραδοσιακής διαφθοράς, την οποία και γνωρίζουν και υποστηρίζουν και καλλιεργούν και προστατεύουν οι πολιτικοί μισθοφόροι των κομμάτων της εξουσίας. Καλό βόλι. 

Motivator
www.skouliki.net
www.florabox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου