Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Με αφορμή μερικά από αυτά που μας είχε πει ο Μάνος Δανέζης (+Video)


Δεν θα ήθελα να πω ότι σας είχα προειδοποιήσει για την μετάλλαξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ένωση πολλών ταχυτήτων. Πρώτα από όλα θεωρώ ότι αυτή η άποψη υπήρχε από παλιά κι ας είχε ξεχαστεί. Ακόμα και πριν το 2000. Όμως περήφανα μπορώ να πω, ότι μέσα από την λειτουργία τους σάιτ, πολλές ξεχασμένες ιδέες όπως αυτή, ξαναήρθαν στα μάτια και αυτιά όσων το παρακολουθούσαν. Ειδικότερα, αναφέρομαι στο βίντεο με την συζήτηση που είχαμε, η τότε συνεργάτιδα μου Ιωάννα Σκόνδρα, ο αστροφυσικός Μάνος Δανέζης και εγώ. Δείτε το σχετικό απόσπασμα.


Ο κ. Δανέζης μας είπε ότι σύμφωνα με τις πηγές του, ο κατακερματισμός της Ευρώπης ήταν προσχεδιασμένος από παλιά. Αν λοιπόν η σημερινή Ευρώπη είναι ακόμα στον έλεγχο των πραγματικών νικητών (το σημερινό ΝΑΤΟ) του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και η παγκοσμιοποίηση είναι ένα συνεχόμενο μπρος πίσω, μία συνεχόμενη ανακατάταξη που σκοπό έχει να διατηρεί κάποια ισορροπία μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και των νομισμάτων τους, τότε αυτό που μπορούμε να κατανοήσουμε είναι ότι ούτε το Μπρέξιτ, ούτε το Γκρέξιτ, ούτε κανένα άλλο έξιτ με όρους που δεν είναι διαφανής, μπορούμε να γνωρίζουμε τι πραγματικά συνεπάγεται και ακόμα περισσότερο αν ωφελεί ή όχι τους λαούς που αφορά.

Από την μία μεριά, ζούμε στην εποχή της πληροφορίας αλλά από την άλλη ζούμε και στην εποχή των αντιπερισπασμών και της αποβλάκωσης με στόχο την παθητικότητα. Για παράδειγμα, αυτήν την παθητικότητα θεωρώ ότι θέλουν να επαναφέρουν στις ΗΠΑ με τις επιλογές Τραμπ και Κλίντον, (πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον) για υποψηφίους προέδρους, μετά το λεγόμενο φαινόμενο Ομπάμα και την μεγαλύτερη συμμετοχή σε εκλογές που είχε πολλά χρόνια να δει η Αμερική. Όμως, όπως λένε και διάφοροι σχολιαστές εκεί, τα κοινωνικά δίκτυα δεν συγχωρούν. Για την ακρίβεια οι ενεργοί πολίτες, που ασχολούνται και εκφράζονται χωρίς φόβο, δεν είναι ότι δεν συγχωρούν γιατί είναι μνησίκακοι, αλλά απλώς έχουν γίνει έμπειροι και δεν ξεγελιούνται. Με την έκθεση όσο το δυνατόν περισσότερων ατομικών απόψεων και την συμμετοχή όλο και περισσότερων στην διαδικασία αξιολόγησης των πληροφοριών μπορούν να ξεχωρίσουν τα χρήσιμα από τα άχρηστα και τα ωφέλιμα από τα βλαβερά. Με την χωρίς φόβο δημόσια έκφραση, μπορεί να κριθεί η έκβαση της κάθε πληροφοριακής μάχης.



Άρα υπάρχει ελπίδα κάποια στιγμή η (εξουσία) διαχείριση των κοινών να περάσει από τους λίγους στους πολλούς μέσα από κάποιες αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Και ας μην είναι αυτή, η άποψη τους κύριου Δανέζη.



Δεν πειράζει. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε και σε όλα!

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση που έγινε το 2013 με θέματα όπως, το ενδεχόμενο αλλαγής του συντάγματος, το έλλειμα πληροφόρησης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η σχεδιασμένη από παλιά θέση μας στην Ευρώπη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ελλάδας, το επόμενο μοντέλο πολιτισμού, ένα ηλεκτρονικό σύστημα άμεσης δημοκρατίας και τα προβλήματα διαβλητότητας, σχόλιο για το ‘μαζί τα φάγαμε’, τον κεντρικός έλεγχος και (φιλτράρισμα) των πληροφοριών που φτάνουν στον πολίτη, τον φόβο της αλλαγής, την ατομικότητα που είναι ψευδαίσθηση, το τι σημαίνει κόσμος μας είναι Μάτριξ και το πως συμμετέχει ο μέσος καθημερινός πολίτης σε αυτή τη νέα πολιτισμική επανάσταση.


Στον σύνδεσμο https://youtu.be/l5glrHpW4Vg μπορείτε να βρείτε και τις θεματικές ενότητες στον χρόνο που εκφράστηκαν μέσα στο βίντεο, για γρήγορη αναζήτηση.

Η λήψη και η δημοσίευση του βίντεο έγινε τον Μάιο του 2013 και έχει συγκεντρώσει έως σήμερα πάνω από πενήντα χιλιάδες εμφανίσεις σύμφωνα με το Youtube

Motivator Damian
www.skouliki.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου