Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Το ημερολόγιο του Dj - 'Ολα είναι στην σωστή τους θέση

Editorial 03

The Stranglers - Midnight summer dream

Νιώθω ήδη το καλοκαίρι να αποχωρεί αν και εδώ στην Ελλάδα ο καλός καιρός είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα μας. Το καλοκαίρι ήταν ταραγμένο και για την Ελλάδα και για όλο τον κόσμο.Σεισμοί, πυρκαγιές, τυφώνες, θερμά επεισόδια και απειλές για πυραυλικά ολοκαυτώματα από τον Κιμ και τον Ντόναλντ που παίζουν ακόμα το παρωχημένο παιχνίδι του παγκόσμιου τρομοκράτη εναντίων στον παγκόσμιο μπάτσο. Πόσο αντιφατικά είναι όλα αυτά στην γαλήνη και ανυπαρξία ειδήσεων που κάποτε παρατηρούταν τον Αύγουστο; Η Ελλάδα δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να κολυμπάνε όλο τον χρόνο κάτι που μπορώ εκ πείρας πια να πω ότι θωρακίζει το σώμα και την ψυχή. Άραγε το κλίμα στην Ελλάδα θα αλλάξει και αν αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά ή εν μέρη στο κακό μαμούνι που λέγεται άνθρωπος.
Από την άλλη μεριά αναρωτιέμαι αν αυτή η νέα σέχτα με φανατικούς προστάτες και βέγκανς θα καταφέρουν να ξυπνήσουν και θα καταλάβουν επιτέλους ότι χρησιμοποιούνται για την εγκαθίδρυση μίας νέο φασιστικής παγκόσμιας κυβέρνησης. Γνωρίζετε ότι η καμπάνια με το όνομα κλιματική αλλαγή είχε άλλο όνομα στο παρελθόν; Λεγόταν Υπερθέρμανση του Πλανήτη. (Global Warming).

The countries most likely to survive climate change in one infographic 

Θυμάμαι τους καύσωνες της δεκαετίας του 80 και την θερμοκρασία στην Αθήνα να φτάνει πολλές φορές το καλοκαίρι τους 45 ακόμα και τους 47 βαθμούς. Είχαμε μόνο μία εβδομάδα καύσωνα αυτό το χρόνο και η θερμοκρασία την ημέρα ήταν γύρο στους 42 βαθμούς. Για εμένα ήταν πολύ ωραία εκείνη την εβδομάδα εδώ στο νησί, γιατί μπορούσα να κολυμπήσω την νύχτα με το ηλιοκαμένο και ήλιο-φιλημένο κορίτσι των ονείρων μου. Να βγω στην παραλία και να στεγνώσω σχεδόν αμέσως. Όμως όλα τα καλοκαιρινά όνειρα τελειώνουν κάπου στο Σεπτέμβριο.
Green Day-Wake Me Up When September Ends

Αυτά που γνωρίζω πολύ καλά είναι τα παρακάτω.

α. Η κακοκαιρία (ή η καλοκαιρία) δεν είναι κλίμα. Δεν χρειαζόμαστε μεθόδους
εκφοβισμού αλλά αληθινή παιδεία για να σεβόμαστε την φύση.

β. Η ανθρώπινη γνωστή γραπτή ιστορία μετράει σε μερικές χιλιάδες χρόνια.
Τρεις με τέσσερις χιλιάδες. Η πλανητική ιστορία είναι δισεκατομμυρίων ετών.
Άρα ο άνθρωπος αδυνατεί ακόμα να συγκρίνει αποτελεσματικά αν οι μαζικές
αλλαγές στο κλίμα, που γίνονται έτσι κι αλλιώς, οφείλονται σε κρίσιμο βαθμό
από τις πράξεις του.

γ. Ο άνθρωπος επηρεάζει το περιβάλλον του και μόνο με την ύπαρξη του. Αυτό δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι είναι μία αφύσικη ή τεχνητή κατάσταση.
Είναι φυσιολογικό. Ο πλανήτης θα επιβιώσει με εμάς ή και χωρίς όπως και
στο παρελθόν.

δ. Το παραπάνω δεν θα πει ότι μπορούμε να κάνουμε ότι να 'ναι χωρίς να
σεβόμαστε τις φυσιολογικές αρμονίες και συνθήκες που αυτές ήταν που
μας επέτρεψαν να υπάρξουμε και αυτές είναι που μας συντηρούν σήμερα.
ε. Διαβάζω σε διάφορα άρθρα για την Ικαρία στην οποία ζω τα τελευταία χρόνια ότι είναι μέσα στην λεγόμενη μπλε ζώνη και ότι εδώ οι άνθρωποι ζουν καλά έως τα βαθιά γεράματα εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας. Δεν το δέχομαι. Η ζωή στην Ικαρία είναι ωραία γιατί ακόμα οι αρρώστιες της πόλις δεν την έχουν κατακτήσει ολοκληρωτικά. Και είναι στο χέρι μας και στο χέρι των επόμενων γενιών να διατηρήσουν την αρμονία. Αλλοιώσεις έχουν γίνει και εδώ. Θυμάμαι ακόμα πριν από 30 με 35 χρόνια όταν ερχόμουν με το πλοίο εδώ, ήδη από τα 3 χιλιόμετρα στο Ικάριο πέλαγος να μυρίζει θυμάρι και πεύκο. Σήμερα δεν μυρίζει γιατί οι αυτοκινητόδρομοι έχουν περικυκλώσει το νησί. Απεναντίας και τότε και σήμερα, πλησιάζοντας στον Σαρωνικό κόλπο έως και 50 χιλιόμετρα πριν να φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά, η μυρωδιά του καμένου πετρελαίου και άλλων ακαθαρσιών είναι έντονη. Επίσης θυμάμαι πολύ καλά όταν οδηγούσα το μηχανάκι μου στην Αθήνα το καλοκαίρι, ανάμεσα σε αυτοκίνητα, λεωφορεία και νταλίκες, όταν εκατομμύρια κλιματιστικά εξέπεμπαν καυτό αέρα, ενώ τα δελτία καιρού έδιναν την θερμοκρασία στους 32 βαθμούς Κελσίου, η αίσθηση ήταν ότι ήταν 50. Η Ικαρία δεν είναι σε κάποια μπλε ζώνη. Η Ικαρία είναι ένα
μυθικό και ιστορικό μέρος με φυσική ομορφιά και διατηρεί ακόμα μέρος από την φυσική της αρμονία. Ανισόρροπο είναι το μικρόκλιμα και η ζωή στις μεγάλες πόλις.

ζ. Πρέπει να σταματήσουμε την μαζική εξόρυξη πρώτων υλών και ειδικότερα πρέπει να σταματήσουμε να καίμε το πετρέλαιο και το κάρβουνο.
Το πετρέλαιο είναι μία πολύ χρήσιμη πρώτη ύλη. Επιπλέον το πετρέλαιο και όλα τα άλλα υλικά παίζουν σημαντικό ρόλο για την ισορροπία του πλανήτη. Δεν είναι όλα για εμάς, δεν είναι όλα για την βραχυχρόνια ανθρώπινη εκμετάλλευση. Η αλαζονεία και η υπεροψία μίας μικρής μερίδας ανθρώπων που θέλουν όλους μας εξαρτώμενους δούλους πρέπει να σταματήσει. Οι τεχνολογίες υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον εκατό χρόνια για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα από τις οποίες η ανθρωπότητα μπορεί να βαδίσει με πιο σταθερό ρυθμό προς το μέλλον.

Σας εύχομαι να δείτε τον εαυτό σας πιο κοντα σε έναν κόσμο ενωμένο από σεβασμό και από υγεία. 

Radiohead - Everything in its right place 

Motivator Damian
florabox.gr
skoulikinet.blogspot.gr
www.skouliki.net
https://web.facebook.com/damiannikolaou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου